Pedicure

Heeft u voetklachten?

Wacht dan niet onnodig en experimenteer niet zelf. Laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure!

Wanneer u uw voeten gezond wilt houden of van uw klachten af wilt, maak dan een afspraak en u kunt op korte termijn terecht. Uw voeten verdienen wat extra zorg en aandacht!

Wij zijn gevestigd in Weert en werken met nattechniek  waardoor klanten een aangename, verzachtende behandeling krijgen.

Komt u voor de eerste keer, dan zullen we overleggen welke behandelingen nodig en/of gewenst zijn, en wordt er advies gegeven.

In de salon zijn bepaalde producten ook direct verkrijgbaar, zoals voetbalsem, crème tegen voetschimmel, druppels voor kalknagels, crème voor erg transpirerende voeten etc.

Wij werken met de producten van Courtin: deze zijn op basis van Tea Tree olie, een natuurlijk middel wat gebruikt wordt om veel huidproblemen te verminderen.

Boek HIER u afspraak. Of voor vragen kunt u het contactformulier invullen.

 

Mycose - Schimmelnagels

Onychomycose oftewel schimmelnagel, in de volksmond ook wel ten onrechte kalknagel genoemd, is een schimmelinfectie van de nagels. Het is de meest voorkomende aandoening van de nagel; de helft van alle nagelaandoeningen betreft onychomycose/schimmelnagel.

Hoewel onychomycose vooral bij de teennagel voorkomt, kunnen ook de vingernagels besmet raken. Circa 6 tot 8% van de volwassenen heeft last van onychomycose/ schimmelnagels.

De symptomen van schimmelnagels zijn onder andere verdikte of broze nagels, loslating onder de nagels, witte of gele strepen op de nagel, schilferende witte gebieden op het nageloppervlak, verschijning van gele vlekken aan de onderkant van de nagel en vervormde nagels.

Let op: want psoriasis nagels kunnen er ook uitzien zoals schimmelnagels maar dit is zeker niet het zelfde.

 

Behandeling

Wij plaatsen een medische gel die de schimmeldraadjes eruit trekt en de nagels beschermt tegen besmetting op andere nagels of de huid. Hierbij bent u genoodzaakt om thuis ook wat werk te verrichten. Uitleg hierover volgt tijdens de behandeling.

De nagel kan in zijn geheel worden verwijderd als de nagel dusdanig is aangedaan en er een loslating plaatsvindt. Dan wordt er met de medische gel een namaak nagel gecreëerd waardoor de nagel er cosmetisch meteen weer netjes uitziet, maar je ook sneller resultaten kunt behalen. Of er wordt een laagje over de nagel geplaatst wanneer er geen loslatingen plaatsvinden. Dit heeft hetzelfde effect als bij het creëeren van de namaaknagel.

Bij deze behandeling mag gellak over de medische gel geplaatst worden. Ook is het mogelijk om de nagels te coveren met een natuurlijk roze gel waardoor het oogt alsof het een natuurlijke nagel is. Dit wordt ook vaak gebruikt door mannen.

 

Echter is het zeer afgeraden om normale nagellak te gebruiken bij deze behandeling omdat het door de zuurgraden gaatjes maakt in de medische gel waardoor deze loslaat en de behandeling niet meer effectief is.

 

Wij proberen hiermee te voorkomen dat u naar de huisarts moet gaan voor tabletten die best wel een impact hebben op uw lichaam.

Bij een schimmelinfectie in een nagel wordt vaak het middel terbinafine hydrochloride voorgeschreven dat per tablet wordt ingenomen. Hiervoor moet de lever vooraf en soms ook tijdens de kuur worden gecontroleerd. De patiënt dient deze kuur af te maken en dit neemt zo'n 12 weken in beslag dit hangt af van de ernst van de schimmelnagels. Lokale toediening op de plaats van de aandoening met een zalf of crème die terbinafine bevat is vaak niet voldoende of zelfs niet effectief.

 

 

Prijs per teen die moet worden behandeld:

Op de huidige nagel (oplay)

€10.- grote teen

€5.- kleine teen

Bij naamaaknagel, nadat deze verwijdert (inlay)

€12.50 grote teen

€7.50 kleine teen

 

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Heeft u vragen neem dan contact op.