IPL definitief ontharen & huidverbetering


Er is nu een nieuwe, veilige techniek die ongewenste haargroei duurzaam verwijdert.

De Record-618 met GEM Technologie is de ideale manier van definitief ontharen. Mensen met een blank tot zeer donkerbruine huid kunnen veilig en effectief met de Record-618 behandeld worden. Het is gegarandeerd snel, snel en absoluut zonder risico. In tegenstelling tot andere IPL en laserapparaten die de energie in de huid verstrooien kan de Record-618 dankzij de GEM technologie het grootste deel van de energie concentreren in een geometrisch vlak onder de huid. Deze nauwkeurige afgifte van de energie maakt het mogelijk om heel gericht haarzakjes, pigmentvlekken, adertjes, koortslip en acné aan te pakken.

De Ecuri Record IPL machine behoort tot de krachtigste IPL machines die in Nederland verkrijgbaar zijn. Naast de zeer goede resultaten op gebied van ontharing werkt de lichttherapie ook zeer goed op:

 • Pigmentvlekken
 • Diffuse roodheid op decolleté en hals
 • Couperose op wangen en neus
 • Acne
 • Skin rejuvenation, door collageenstimulatie
 • Strakker maken van hals, decolleté en wangen

Voor het beste resultaat zijn gemiddeld zes tot twaalf behandelingen nodig. De periode tussen de behandelingen is minimaal zes weken, afhankelijk van de plaats die behandeld wordt. Er zijn meer behandelingen nodig naar mate de huid donkerder is. 

Prijzen definitief ontharen v.a. €22,50

Prijzen huidverbetering v.a. €20,-

Bekijk hier de prijzen en maak een afspraak

FAQ (Frequently Asked Questions)

Doet het pijn?

 

Men voelt IPL wel maar het wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Elke flits voelt aan als een tikje tegen de huid. Uiteraard zijn sommige lichaamsdelen wat gevoeliger dan de andere, maar zelfs op de gevoelige lichaamsdelen wordt het niet als pijn ervaren.

Is IPL veilig?

 

Het is zeker veilig. De Bentlon IPL Dual Power Flash is één van de meest geavanceerde apparaten. Het licht van de flits dringt slechts enkele millimeters diep in de huid en het licht is gefilterd zodat de flits een hele specifieke werking heeft. Het is onmogelijk dat bijvoorbeeld lymfe of zweetkliertjes beschadigd worden.

Zijn er ook bepaalde gevallen dat er geen IPL toegepast mag worden?

 

In sommige gevallen mag er niet met IPL gewerkt worden, zoals bij kanker, pacemaker, diabetes type 1, epilepsie, zwangerschap, borstvoeding, koorts, immuunsysteem problemen, infecties, gordelroos, metalen in of onder de huid in de behandelzone, verse littekens en tatoeages. Gebruik van bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor licht in het spectrum van de IPL. Dit kan het geval zijn bij de volgende preparaten:

 • Roaccutane, Iso-tretoine/vit. A-zalf; tegen acné
 • Dagelijks gebruik van aspirine of ibuprofen of andere bloedverdunners
 • Bepaalde anti-depressiva, lithium, steroïden
 • St. Janskruid (Hypercum) (tot drie maanden voor de behandeling)
 • Sommige antibiotica of peniciline
 • Het is nuttig om bij medicijngebruik steeds de bijsluiter te raadplegen teneinde u ervan te vergewissen of het preparaat al dan niet lichtovergevoeligheid kan veroorzaken. Bij twijfel: raadpleeg uw arts.

Bij uw intakegesprek wordt een vragenlijst overlegd, aan de hand waarvan beoordeeld wordt of IPL bij u uitgevoerd mag worden.

Kan definitief ontharen altijd?

 

Nee, het haar moet voldoende pigment bevatten, anders kan de energie van het lichtflits niet doorgegeven worden naar de haarwortel. Hoogblonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment en kunnen dus niet met IPL verwijderd worden.

Wat kunt u zelf doen?

 

Een haar groeit veel langzamer dan de meeste mensen denken. Na maanden of jaren valt een haar uit. Dan volgt een rustperiode voor het haarzakje. Daarna groeit een nieuwe haar. Slechts een deel van de haren is dus zichtbaar. De rustperiode duurt zes weken tot anderhalf jaar, afhankelijk van de plaats op het lichaam, de dikte en diepte van de haar, de hormonale situatie en erfelijke factoren. Na epileren of harsen lijkt het of de haar na een week alweer terugkomt. Maar het gaat om een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug. Als u besluit om u definitief te laten ontharen door een huidtherapeut, is het daarom belangrijk dat u zelf niet meer epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. U mag de haren wel afknippen of scheren. Eventueel kunt u ook kiezen voor een ontharingscrème die geen huidirritaties veroorzaakt.

Hoe lang duurt een behandeling?

 

De behandelduur is afhankelijk van de oppervlakte die behandeld moet worden. Voor kleine oppervlakken zoals een bovenlip ontharen of rimpelbehandeling van het voorhoofd zijn slechts enkele minuten nodig. Grote oppervlakken zoals het ontharen van de rug van een man duurt gemiddeld een half uur.

Heb ik direct resultaat?

 

Direct na de behandeling ziet men nog geen resultaat. Bij de ontharen zijn de haartjes wel getroffen door IPL, maar ze zitten nog vast in de haarschacht. Dit kan enkele dagen tot zelfs 2 tot 3 weken duren voordat deze uitvallen. Ook bij de andere IPL behandelingen ziet men niet direct resultaat omdat de huid zich moet herstellen. Er worden immers geen vreemde stoffen in de huid gespoten, maar de huid werkt zelf aan verbetering. Dat heeft tijd nodig maar het eindresultaat is fantastisch!

Zijn er speciale voorzorgen nodig? Ja!

1) Epileren: het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 8 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, welke tot +- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van duurzaam ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of VPL) behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.

2) Zon en zonnebank: permanente ontharing en een gebruinde huid gaan niet samen! Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert hoe beter. Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u enkele weken te wachten alvorens te starten. Op een gebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de energiesterkte dienen aan te passen en bovendien riskeert u pigmentverschuivingen te krijgen als u de nodige wachttijd niet respecteert.( Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan men regelmatig een peeling product gebruiken al of niet in combinatie met een blekingsproduct.) Ook na de behandeling dient men minstens 2 weken zonnebank te vermijden op de behandelde zones en bij zonnig weer de huid te beschermen met een zonneproduct met minstens beschermingsfactor 30. Zelfbruinende crème wordt ook afgeraden (2 weken voor de behandeling, tot 2 weken na de behandeling).

Moet ik bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen?

 

Er zijn geen voorzorgsmaatregelen nodig, maar het is wel van zeer groot belang dat de huid niet gebruind is door zon of zonnebank. Drie dagen voor de behandeling gebruik geen Aspirine. Voor uw afspraak scheert u zelf de haartjes, met een stoppeltje van één milimeter. Indien u een IPL behandeling in het gezicht laat doen, kom dan met een goed gereinigde huid en zonder make-up op de afspraak.

Moet ik rekening houden met bepaalde nazorg?

Gedurende de kuur moet zonnen en zonnebank vermeden worden. Na de kuur mag u nog 1 maand niet in de zon of onder de zonnebank. Indien u zich niet aan deze voorwaarden houdt, dan loopt u het risico dat er op de behandelde plaatsen blijvende pigmentvlekken ontstaan. Is zon onvermijdelijk, dan dient u een goede sunblock te gebruiken.

Is het voor iedereen geschikt?

 

Ja, IPL is voor mannen en vrouwen en voor jong en oud. Echter kan bij jongeren die nog niet volgroeid zijn wel nog nieuwe haarontwikkeling tot stand komen, derhalve wordt ontharen bij die groep afgeraden met het advies te wachten tot men lichamelijk volwassen is.

Is definitief ontharen ook werkelijk definitief voor de rest van het leven?

 

Naarmate men ouder wordt verandert het lichaam. Het lichaam kan op latere leeftijd haren laten groeien die men voorheen nooit heeft gehad. Een bekend voorbeeld hiervan is haargroei op de oren van oudere mannen. De haarzakjes die nu geen haren meer produceren omdat ze met IPL behandeld zijn zullen dat ook nooit meer doen, maar het lichaam kan altijd nieuwe haarzakjes activeren. Deze haargroei is meestal minimaal en blijft beperkt tot donshaartjes. In enkele gevallen is het mogelijk dat het lichaam de bloedtoevoer naar het haarzakje herstelt waardoor deze weer actief wordt, maar dat betreft dan hooguit enkele haartjes die gemakkelijk weer verwijderd kunnen worden

Definitieve ontharing